gy

let's get connected

Monday, January 3, 2011

Muslimah Elegan Gaya Anggun..MEGA



feewitt!!

ngee..camne nk story ni?hehehe...
Pada 1.1.11 bersamaan hari sabtu..aku telah mengikuti satu bengkel yang diberi nama seperti yang tertera di atas..hahaha...mengada!ayat nk poyo!

tp betullah!bengkel MEGA ni diasaskan oleh sepasang suami isteri..si isteri adalah make up artist manakala sang suami fotografer..hah!full pakej ko..senang!hehe..
malas nk citer pnjg2 tp serba sikit psl bengkel ni..

->objektif utama adalah utk mengasah bakat model muslimah.

ada 3 segmen.- peragaan (modelling)
                      - solekan (asas utk model)
                      - ikatan tudung 

Dalam kelas modelling, di kendalikan oleh kak Mass Mohamad. Frankly speaking, aku xknal sape kak mass..(sori k.mass) tp bila dicanang -canang dlm FB, kak mass ni sbnrnya part time model muslimah, bekas finalis pencarian cover girl NUR. kalau nk tau lbh detail tntg k. mass ni klik sini  Tgk gmbr dia kt FB ngan berjumpa in person lain giler!bknlah lain apa pn, tp kecik molek je orgnyer.. dan tersangatlah santun.. 

kesimpulan dari kelas modelling, k. Mass ajar pembawakan diri, cara berposing, cara muslimah berjalan(catwalk) dan seangkatan dgnnyalah..

then, pass batten tuk kelas mekap lak yg di ajar oleh k. farina..mekap artist utk mediakreatifstudio.. nak tau details silalah klik sini dan like page ni utk tau lbh bnyk tentang event2 yg telah dan bakal di jalankan..

lepas mekap, di ajar cara ikat tudung lak oleh Alya Syaqiera.. Alya ni bekas peserta MEGA edisi dua. skrg dh meletop dik non!posing sana, posing sini...
erm..back to pakai tudung ni lah kan..Nauzubillah sbnrnya..hehehe..xpenah2 aku pakai tudung camtu!before this, mmg seboleh2nya aku nk ngelak dari pakai tudung yg melekap kt dahi tu atau pn tudung ikat belakang sbb aku rasa muka aku xsesuai!bulat nnti buruk!tp dh yg tu je yg diorg ajar..terpaksalah aku menurut kata..kang kata model DIVA lak..ahaks!model ke?hehehe...

masa pakai tudung ni,aku rasa tension yg teramat sgt!sbbnyer aku tak reti beb!pastu shawl aku tu lak lembut nk mampos!boleh nmpklah muka aku yg hmpr nk give up tu. last2 atas bantuan kak mass and alya..akhirnya aku berjaya gak..(sbnrnya k. mass yg berjaya..bkn aku!)

Inilah hasilnya!



nk tgk bukti betapa aku tension pakai tudung pesen ginih?



ha..tgk aku dh buat mulut dh tu..tu tandanya aku tgh tension tuh!hehehe..ini Alya yg tlg..xmenjadi gak..last2 k. mass yg tolong..tp xde lak gmbr bukti hasil tgn k. mass..

ramai yg admire siput sedut kt telinga aku tu..tp nk suh aku ikat blk tudung cengginih berabadlah kot baru siap..hehehe..


nmpk x kwn2 siput sedut itu? (marah k. mass nnti aku ckp siput sedut..hehehe)

dahlah..malas nk cite pnjg.. biarlah gmbr yg ceritakan segalanya..hehehe...


Briefing dari Mass Mohamad




Briefing dari Farina Basnee



Demo mekap

praktikal!amoi cantik ni Amaleena namanya..kenal dia masa attend kelas asas mekap ngan k. sue hashim.


k. mass tolong touch up


cik mek dari kelate..vounge orgnyer.. i loike!

Dira..si comel!syg tak sempat kenal..


haruslah ada gmbr tuan punyer blog =)



Bukti i mekap sndri tau!

Alya Syaqiera demo ikatan tudung..haruslah!tgk aje fesyen tudung dia tu.. =)




Belajar Catwalk




from left:fiefa,k.husna,safiya & amaleena





from left:amaleena,fiefa & alya




Mass Mohamad & Fiefa Mohd Ali (wajib adalah kan gmbr ni!) semoga 1 hari nnti sy jadi spt beliau






haruslah ada 1 gmbr gedik!

well..so far itu jelah gmbr yg mampu di upload..
apa?
xpuas?xpuas tgk wajah i ke?hehehe...
kalau xpuas leh tgk kt sini..klik sini nk join event ni pn bole..tnggulah psgn romantis suami isteri ni organize lg..

nota kaki: sabtu ni, 080111 1st outdoor photoshoot utk MEGA 3.. xsabar!

2 comments:

nurnuha said...

eee..aritu aku teringin nak g yg siri 2..tapi tak dpt..tak tau lak ade yg no.3..

fiefamohdali said...

eh..nuha!hehehe..aku xtau lak ko pn suka..erm,diorg tgh planning nk buat MEGA siri perdana lak..3 hari 2 mlm kot..maybe lg best sbb katanyer involve media..tp still in planning process.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails