gy

let's get connected

Monday, January 31, 2011

esok dah masuk bulan februari..ngee!

cuppy love cake!

Februari...
Februari..
Ada apa dgn bulan februari?

Februari bulan cinta...
Februari bulan kelahiran ibu saya..
Februari juga bulan kelahiran saya!

Heee..
itu je sbnrnya nk highlight sbnrnya..
kihkihkih...
bkn nk mintak hadiah pn..
tak pernah betul2 celebrate pun besday sndri..
normally celebrate among family members je..

dgn incik kekasih pn tak selalu celebrate..
hadiah pun selalu dpt belated..hee..
tp1 memorable candle light dinner itu mmg remains.
.i think dats the most meaningful lah..complete package dat year..
tahun ni ada lg tak? ^_^

saya rindu kamu..


actually, i came across to write about this sbb baca email Nuffnang..
that they will give out randomly movie tickets to lucky bloggers in their besday month..
so..kot2 lah..aku terkena ke...ngee...

itulah manusia!dah dpt sekali..mesti nk lagik..
org bagi betis, nak peha..!

i just hope that i'm one of the lucky bloggers!!
mmmuah2 Nuffnang!
i'm so addicted to you right now!
everyday mesti check my earnings!
wishing for it to increase..hehehe...


owh!with this entry also..tetiba rasa mcm cepatnyer masa berlalu..
rasa mcm baru je aritu smbt besday ke 25..
huhuhu...
dh matang rupanyer aku.. =P

nota kaki: dan mak pun akan bising..ko bila nk kawen??adeh!malas betul nk jawab..





Friday, January 28, 2011

okay new post for jiwa resah gelisah.. ='(
this few days.. i got different feeling. hurm..tak tau nk describe feeling ni camne..
as if I'm lost..
I am happy..enjoying my life right now..with this new activities which i'm so in love!it makes me busy and not really have time to 'resah2' sgt. Not like before..

i guess maybe that I am so busy and excited about this, then i totally miss out somethings!
there's so much going on in my life!
mana dgn kelas dh start blk..assignment menimbun! not to mention thesis aku dh berkubur dari haritu tak bukak2..then kelas dgn junior yg i would say very the schema(ada ke term tu dlm english??) yg sometimes buat aku stress!

hurm..what else?owh!and problems in the office!sgt stress okay! i think i did post an entry about probs in office. Sgt stress! ikut hati nak je berenti terus..tapi nasib diri ni masih rasional..kalau berenti sape nk sara idup aku?sape nk byr PTPTN aku?(mcm byr pn..=P)

and then trying to catch up with my new activities..baru nak merangkak..mencari2 peluang..biarpun ada sdkt malu..segan tp aku gagahkan jua...aku cuba kluar dari zon selesa aku..selesa ke?

tp dlm byk2 hal yg terjadi..aku lupa satu bnda..sang kekasih yg jauh di perantauan..perantauanla sgt kn??sang kekasih di utara negara..bkn lupa diri..(siapalah aku utk lupa diri?)
bkn melupakan beliau..mana mgkn melupakan beliau?
cuma pada masa2 aku begitu stress..begitu sibuk..otak aku jd blurr...jiwa rasa mcm kosong je..
dan aku tidak boleh fikir secara lurus. betul ke term ni? waht i mean is thinking straight..hehehe..

so bila dlm keadaan sebegitu..kdg2 tak terkawal diri ini..mulut ini jua..lantas keluar perkataan2 yg tidak manis..walau begitu..aku masih tidak meminta maaf..kerana fikiran aku kosong!kosong ke serabut er?
mgkn kerana aku rasa aku betul!apa yg dia buat tu salah!dan masing2 berkeras..maka dgn itu jadilah apa yg telah berlaku skrg..

aku mahu berehat..biarlah aku berehat sebentar..sehingga otakku boleh berfungsi dgn lurus semula..terlalu bnyk yg perlu dipikirkan..smpi satu masa bnda yg penting dan terlalu rapat dgn kita,kita harapkan dia akan memahami tp tak semua anggapan kita tu betul..dan tak semunya salah..

frankly speaking..aku pun tak tau apa aku merepek ni..aku cuma tau yg aku tak tau apa yg aku pikir..apa yg aku rasa..

biarlah aku rehat jap..

taknak g kelas..
taknak wat assignment..
taknak g keje..
boleh ke???

holiday jom!
smbl massage2..

weh!tetiba aku rasa mcm nak kawen..
eh..apa ke sengal aku ni?
dh2..malu r!

chow!

Wednesday, January 26, 2011

Invitation to Nuffnang Premier Screening - Burlesque..



tadi lepas mkn tghari,bukak2 emel je dpt emel dari Nuffnang dgn tajuk di atas..

wah!!!
betul ke ni?macam tak percaya je...
kalau korg ikutlah blog aku ni n ada terbaca pasal post aku 1st time join contest Nuffnang mesti korg dah sedia maklum...

Apa?tak baca?

hee..takpe2,aku phm..siapalah aku ini dan apalah sgt blog aku ni..tp kalau korg nak baca hehehe...
bolehlah tekan sini..

okay2..continue balik story tadi...
bila dpt emel tu..aku pun baca...
betul ke aku menang ni?
ataupun just invitation tp still kene bayar..ngee..
(kesian kan aku ni...jakun beb!)

mana tak jakun!ni 1st try tau!
tetiba menang..apa perasan kau?ngeh2...
berkali2 aku meneliti emel tu..try search balik contest tu kt page Nuffnang..nak baca baliklah apa yg aku tulis..sbb aku pun tak ingat..hee..
tak jmpa..agaknyer diorg dh remove kot since contest dh tamat..

tak puas ati gak..last2 aku send emel kat Nuffnang (ni 2nd emel aku hantar kt Nuffnang) tanya betul ke aku menang..
heee..yer2..aku tau betapa sengalyer aku..dan aku tau aku hanya dpt 2 keping tiket tayangan premier je..bukannya kete sebijik ke..rumah banglo ke...tp aku tetap nk kepoci satu kampung!hahaha...

Nuffnang pn reply -> If you've received the email then yes, of course you've won it :)

so sahih lagi benar aku dpt tiket percuma ke tayangan premier Burlesque lakonan Cher n Christina Aguilera tuh!


Date : 7 February 2011 (Monday)
Time : 9.00pm
Venue : GSC Mid Valley


persoalannyer sekarang..siapa nk ikut aku??ha..cepat jawab!  nak bawak siapa ni????huhuhu...

apa2 hal pun layan trailer dulu..



nota kaki: sayangnya aku tak ingat apa yang aku hantar haritu..

Tuesday, January 25, 2011

argh!!!dh kemaruk contest like2 laks..


agak2 boleh market tak gmbr ni??hehehe...
yer2..org dlm gmbr tu takdelah cantik mana pn..
biasa2 je...kurniaan Allah..

tapi aku suka giler2 gmbr ni!
kenapa?bnyk sebabnyer..
antaranyer:

1. ni 1st time aku wat aksi flying kiss yg aku rasa muka aku nmpk cantik..(yer!aku perasan sendirian..hehehe..takpelah,sesekali perasan takpe..jgn lgsng tak sedar diri!)

2.aku suka combination colours yg ada..

3.tak arif sgt psl photography..tp rasanyer lighting,shadow sume perfect!sbb tu gmbr ni nmpk cantik!

maka dengan itu..aku pun dh terjebak dgn contest dalam FB..
alah..contest yg perlu Like utk vote tu..hehehe...

so ini 1st time aku join contest sebegini..so would appreciate sgt if korg boleh support aku...

utk melayakkan aku di senarai pendekkan utk top 25, tolonglah like gmbr ini yer..

caranyer mudah saje...cuma
 klik sini ->  http://www.facebook.com/AnnasEaskeyPhotography utk like fan page photographer ni yer...

lepas tu korg cariklah gmbr spt gmbr di atas dan LIKE di situ...jgnlah pulak tersalah like..hehehe..

apa faedahnyer korg tolong like?

hehehe...hanya Tuhan dpt membalas jasa korg dlm membantu merealisasikan impian aku!
please guys!support sy yer..
thanks in advance!


nota kaki: disbbkn aku dh kemaruk contest2 cengginih..tgh nk carik lagi gmbr yg leh market utk another contest yg aku rasa berbaloi..=)

Monday, January 24, 2011

aku tersangat stress harini..







benarlah apa orang cakap..
semalam ketawa riang..
hari ini berduka lara..


huhuhu...
sangat2 stress!!!
puncanya??
hanya sbb bini bos aku!
tensionnya!!


aku malas nk cerita detail..tp memang aku sgt tertekan!
aku tertekan bila mcam aku je kambing hitam dlm ofis tu..(apa makna kambing hitam sbnrnye er??aku main hentam je labu..)


bkn aku sorg je yg tak puas ati dgn management ofis tu.bebudak ofis ni pn tak puas ati gak..cuma yg bezanya..diorg ni hanya berani cakap belakang...
aku?
cakap belakang dan cakap depan!
betullah mak aku cakap..orang lembut2 ni,suka memberontak..(mak aku ckp aku lembut ke?hehehe)
aku jenis benda aku tak puas ati..sket2 aku boleh buat dek..boleh layan je..tapi bila dah smpi masa aku mulalah.. 


terkejut gak bila bini bos cakap..actually kalau public holiday yg tetiba PM announce mcm cth haritu bila Malaysia menang Piala Suzuki tu hanya works utk government agencies je...betul ke??aku rasa mcm tak sahih je..kalau dh public holiday utk negara tu..maknanya public holidaylah!tak kiralah ko bangla skalipun!!!!!!!!


pastu dia bangkitkan lak isu solat...dia kata bkn nk larang, dia respek je..
tp dia kata boleh je kalau sembahyang kt umah. Kepala hotak kaulah!!!
tp aku cuba explain kt dia..solat ada time frame..
hanya sbb beberapa org tak sembahyang,ko nmpk aku sorg je ke?
sbnrnya aku pun tak berapa nk phm apa dia ckp..
english dia tu terlalu 'advance' sgt smpi boleh pening kepalalah nk paham..
tp aku rasa apa yg dia nk smpikan adalah...
'Diorg tak berkira sgt kalau kitorg amik waktu pejabat buat bnda2 remeh'


entahlah..dia nk menunjukkan concern dia..nk main psychology dgn aku..tp tak jalan weh..buat aku rasa tertekan lagi adalah..dia tanya aku..aku tak suka keje kat sini ke?
kenapa dia tanya aku camtu?
huh!dia takyah jawab..
aku rasa aku tau apa dia pikir..


sbb asyik aku je yg bangkitkan isu2 dlm ofis ni..
org lain diam tercanguk je...
kdg geram gak ngan bdk ofis aku ni..apa2 hal..fiefa..ko ckplah..ko berani sket...
hanguklah!!!
pastu yg kene aku sorg..


sbnrnya aku pn dh tak tahan dh dgn birokrasi2 ni..letih weh..
aku nk bebas..rasanya setiap hari aku merungut..bkn aku tak bersyukur..aku bersyukur gak..at least aku dpt bos yg agak baik jugaklah..tp bnda2 smpgn yg aku rasa menindas pekerja2 bwhn ni buat aku rasa nk bebas je..
sbb aku masih rasional je,aku bertahan..bertahan sehabis boleh..tunggulah aku habis master ni..lps tu aku nk mengorak langkah..
ke jinjang pelamin...
hampeh!
mengorak langkah seterusnya...
masuk gomen ke..


Argh!!!masuk gomen pn aku rasa lg byk peel nyer..
aku dok dgr cerita kengkwn aku yg diorg ni terpaksa berhadapan dgn org2 otai yg agak mentaliti kemelayuan sikit..
hurm..pening2!!
bila jadi cmni..mulalah aku pikir nak kawen cepat..supaya laki aku bole sara hidup aku..
hahaha..so kalau aku nk benti keje pn anytime no prob!


wah!terapinyer aku rasa bila dh luahkn kt sini..rasa mcm dh lapang sikit dada aku ni...


tp sakit pulak kepala aku bila teringat ada 2 beban assignment yg masih belum aku sentuh!
wah!!!!stress!!!!!!!

Blogger untung 1 juta??


uhuk2..terbatuk aku dengar...
tak berkesempatan pun baca paper Utusan semalam..cuma sempat tgk dlm NLKO segmen apa menarik dalam berita hari ini..
tapi bila pagi ni dengar Hot FM..mcm syok je..
hehehe..so?berapa keuntungan yg aku dh perolehi?
kihkihkih..malu I nk ckp..walaupun blog kepunyaan beta ni dh lama...tp beta bknlah blogger yg tegar..
dulu masa mula2 buat blog ni pun sbb syok baca story org..pastu teringin nk ada blog sendiri..
tapi sekejap je aktif..konsep syok sendiri..tak reti and tak phm pn konsep blog ni..lama2 blog ni pun dah lapuk..
semenjak dua menjak ni je..aku kembali aktif..sebab?
sebab nk duit?tak jugak..
bila aku aktif balik ni pun memula aku tak tau pun leh buat duit..hehe..
jadik kenapa aku aktif kembali?
sebabnyer adalah kerana...
kerana..
kerana apa yer?
entah!hehehe sengal..
sbb kehidupan aku skrg aku rasa sgt best!so aku nk catit sbg kenangan aku..
dan smkn lama..smkn aku rajin lak wat research psl blog ni..dan barulah aku tau leh earn money rupenyer..hehehe..giler lembab ko nah!
so aku taulah sket apa tu CTRlah..CPMlah..sket2 je..tak bnyk..msh nk kene explore gak..
ada gak aku usha post2 blogger2 lain psl natang ni..tapi tak sempat khatam pastu aku dh terklik pangkah (sbb bos aku lalu belakang!hehehe) bila carik blk tak jumpa!aiseh!
maklumlah..aku berblog pn curik2 time kt ofis..time bos takde..bila blk umah..bnyk benda nk wat..kdg mls nk on9..
sbb tu kdg aku tabik spring pd blogger2 yg tegar ni..ada a few blog yg aku follow ni..tak mustahillah diorg berjaya dpt income..aku rasa 1 hari ntah berapa entry diorg post..kdg terpikir gak aku..diorg ni takde keje ke?bos tak kacau ke?or diorg ni mmg bos?hehehe..aku nk menulis ni pn cukup seksa...kihkihkih...

skrg hari2 pn aku dok tgk analytical statistik nuffnang aku..wah!ada peningkatan!bagus2..keep it up!income pn ada gak naik..syok aku tgk..jadi barulah aku phm hati2 blogger sekalian...

okay!so pasni kene wat homework bnyk g ni!cmne nk promote blog aku ni..aku tau ramai gak yg wat contest  sume sbg cara..tp aku tak punyai masa utk menerjah sume blog2 yg ada..

ha!
ha!
ha!

bg alasan!tak buat lagi dh bagi alasan!

nota kaki: hurm..bertambahlah lagik assigment aku!assignment belajar pn aku dh smkn melupakannya bila aku dh terlebih excited dgn dunia posing sana posing sini..skrg nk wat assignment blog lak?hehehe...
niat hati nk wat entry psl kerja2 kahwin pn tak terbuat..

sesape yg terbaca ni..n entry korg ada info lanjut psl selok belok dunia blog ni..silalah tggllkan pesanan kt shout box I yer..really appreciate it!sbb dpt tolong aku jimat masa sket..

sudah2!!sambung wat keje!kang binik bos ko marah!

2nd Outing organized by me!



wah2...dh jadik organizer ke?takdelah..ni cuma kecil-kecilan je..
nak organize untuk diri sendiri je tapi segan nak ber'pose' sorang-sorang..that's why ajak a few talents lagik..sorilah yer kalau ada yg tak terjemput..event ni last minit arrange.
 Mana nak carik photog,mana nk carik MUA...
so maaf yer pd kawan2 talent yg sy tak invite...niat memang nk buat dlm kumpulan kecil je and bg peluang pd talent yg personally sy rasa belum cukup pendedahan macam saya sendiri!hehehe...

bila photog upload gmbr tittle album 'Outing with Fiefa and friends' rasa mcm best je dengar.. really thankful to all the people that involved yesterday..

MUA
Kak Amirah Amiza Abd Aziz 
Kak Ifa (sori nama komersial FB tak ingt..hehehe) 

TALENTS
Balqish Raihana
Dira Zainal
Iela Nabila
Ila 
fiefa Mohd ali (akulah tu..hehehe)

PHOTOG
special thanks to incik Yusri bin Yusof..
wlpn tak sempat join tp dia yg incharge pggl kwn2 photog dia
Mazlan Rais (i like the way u work!)
Femira Ida
Mazlinda Mat Derus & hubby
Budak Jahat
photog kwn dira (tak ingt nama)
Suria (tak pasti nama fb)
Farish Ayub
Muhd Asyraf

thank you guys and sorry utk segala kekurangan, kecerewetan dan ke apa-apaanlah...
personally sy sgt2 berpuas hati dgn communication antara photog and talents tp apa yg sy risau adalah adakah photog merasa begitu jua?
hehehe...harapnyer begitulah jua..janganlah serik kalau nk pggl kitorg lagik..

kasik up dulu mana2 gmbr yg dh d upload oleh photog..nnti ada masa add lagik yer..kalau gmbr aku lagik bnyk tu..sndri mau pahamlah..blog aku maa...hehehe *peace!

Iela Nabila

ila

Dira Zainal



Balqish Raihana

Tuan punya blog..hehehe



Rai & me!


aksi photog

group photo sesi ptg..nasib hari nk hujan..kalau tak,taklau blk pukul berapa..


nota kaki:minta maaf andai ada yang terasa..



Friday, January 21, 2011

kawan sy merajuk dgn sy..salah sy ke?


this entry is dedicated to my friend..not sure if he's reading this or not..hope he does!

saya cuma nk ckp..salah saya ke kamu nk merajuk dgn sy?sy rasa sy yg ptt makan hati dgn kamu..
sy dh booking kamu 1 day earlier tp bila tiba masanya kamu tetiba kensel..pdhal masa tu sy betul2 mengharap..
sy sanggup tunggu..tunggu lbh 2 jam!lps tu kamu suruh saya tunggu lagi 1 jam?aduh!mana sy tak tensen!dan sy mmg betul2 marah masa tu..frust pun ada..It's as if our friendship means nothing to you. It's not always i ask for help from a friend so once i asked (there must be a good reason why i ask for help) and been rejected at the very last minute of course i've gone mad!rasanya siapa2 di tempat aku pun akan rasa benda yg sama.

merajuk?

yes! I was!

tp I xnk pnjgkan cerita..that is why I ask u personally to hang out with others..
but then u give me excuses..saying not feeling good..
but to another friend you said you merajuk...

I was like..WTH??

aku atau kau yg patut merajuk?
huhuhu...

ntahlah..my explanation?
maybe we are getting older and more sensitive each day..

so friend..let just forget what has happened..this all crap things..

but do consider a friends feeling when u let down their feelings.. especially when they seldom ask for favors! peace and love you! =)

Khurafat

Dh tgk ke?
aku dgn bangganyer kata aku dh tgk semalam..hehehe..

apa yg boleh aku katakan media ni betullah memainkan peranan yg penting!
camne leh terjebak tgk khurafat ni?

sbbnya aku dok dengar kat Hot fm,stesen radio kegemaran aku tu...dok promote2 cakap seram giler!!!giler seram r!berbaloi..bla2....and caller pn support..yer betul!seram..

pastu haritu aku tgk kat NLKO..diorg tunjuk rakaman kamera tersorok dlm panggung nk tgk reaksi penonton..
beria aku tgk sume org dok terjerit2..tak kira laki or perempuan..ada lelaki tu siap jerit angkat kaki atas kusi lagi..hehehe...

and then dlm paper lagik..kutipan 2 juta dlm masa 2-4 hari..mana pnh weh cite melayu jadi itu macam..

so aku n kwn2 aku pn g nonton kt OU..
KOMEN?

bolehlah..rasanyer tak seram mana cuma byk suspen r..terkejut sana terkejut sini..
tp nk tau 1 citer?spnjg cerita tu aku tak jerit pn..hehhe..walhal aku ni mmg dh terkenal dgn bab2 jerit dlm wayang ni..hahaha..
agaknyer sbb tu kuar2 panggung aku rasa tak puas lak...aku rasa cerita tu mcm tak ckp padat kot..and tak cukup seram..and then klimaks tu pn tak ckp klimaks. Orang ckp cerita tu bertambah seram after scene van jenazah tu terbalik..so,mmg itulah aku dok tunggu2..i have to say..scene dia dukung mayat tu scary tp after that??tup2 dh abis..hehehe..
tp bg aku cara syamsul direct bgs jugaklah..pandai dia turn cerita tu..apa2 pn aku nk congrates gak kat shamsul..sbb personally aku rasa dia talented and boleh pergi jauh..

lagi satu nk komen..pemilihan watak kot..
watak liyana jasmay tu mcm tak penting je..hehehe..rasanyer boleh je kalau dia nk amik sesape jadi isteri dia..
watak syamsul pn rasanyer bg kt orang lain ke..mcm zulhuzaimi..mgkn lagik real kot..


nota kaki:mlm tadi drive blk rumah takut giler nk pandang cermin belakang..hahaha...and kawan2 kene teman smpi kat kereta..dek penangan cerita tu..hampeh!kata tak ckp seram..hahaha...oh!not to forget...smlm tido lampu tak tutup..hahaha..sendiri pklah korg =)

1st outing photoshoot..

 erm..kali ni nak cerita pasal 1st pengalaman di shoot oleh photographer..
so apa kes?
hurm...susah tu mau cakap..hehehe..so far i would say oklah kot...

Banyak kesalahan yang aku lakukan sbnrnya..
Pertama -> datang lambat..actually tak lambat sgt tp sbb tersalah tempat pastu melilau - lilau lagik mencarik dgn cik Nina..so smpi tmpt tu kul 11 lebih dgn muka yang bersih suci lagi belum di conteng oleh MUA.

tunggu turn untuk di conteng lak dah makan masa berjam2..sbb cik Nina mekap dulu..aku hanya mampu menatap je lah..hehehe..last2 g kat MUA kak Julie..so end up aku antara yang terakhir siap..Padahal orang lain dh bershoot2 dh..so end up tak bnyk pn pic aku kt Dataran Bunga Raya Shah Alam tu...sbbnya fotografer sume dh penat..a bit frustrated jugaklah tp takleh gak nak salahkan sape2..salah diri sendiri je..

Make up by Julie Kamarudin
Some of the photos in dataran Bunga Raya,Shah Alam..entahlah,,i'm not quite sure namanyer...sbbnye kitorg ikut GPS Dataran Shah Alam dia bwk kitorg betul kat Dataran Jam yg kt PKNS tu..and terang2 ada tulis Dataran Shah Alam..tp tmpt sbnr adalah di Dataran Bunga Raya (as stated at the site board) I guess mngkn org2 Shah Alam je yg tau better =)

Some of the girls..

So much in love with the trees..
not sure wether edited or as it is.



1st shot! directed by Dhani, fashion photograper..comment? I think my cheek terlalu merah mcm comot!
hahaha..takde kaitan ngan gaya pose! =P





hurm..again in love with the trees but not my look!

well..apa yg perlu dikata?sbnrnya sgt malu dgn diri sndri!


tapi nasib baiklah cover up balik dengan spontaneous photoshoot kat Plaza Alam Sentral. At 1st niat pergi mengisi perut yg dh lama berkeroncong.bila masing2 perut dah penuh..timbul idea jom wat street shoot..



Wallah!biaq betui??
ramai ni..malulah...
tp selamba jelah..



so di tengah khalayak ramai pn kami di touch up oleh MUA efie fiza ramli..dah menjadi tontonan ramai dah..

bukti tak ckp tipu..Kak Efie tgh touch up Nina


lepas tu berposing lak kt tgh2 PAS tu..masa ni aku takleh blah seh..
mula2 tu rasa mcm malu2,segan2..
lama2 tu..ah!belasah je..
mesti pengunjung2 PAS tu ingt kitorg professional model..kihkihkih...


So here are some of the edited version from photographers..tgklah insyaallah..ada kelapangan aku add some more..notice tak byk gmbr kat dataran shah alam tu? huhuhu..

malu nk ngaku..tp nmpk tak telinga star trek ku itu?hahaha


muka bongkak giler!



depan pintu masuk PAS


Adegan peluk tiang signboard





so kesimpulannya..I enjoyed the day cuma 1 je aku kurang puas hati sket..
tudung yg aku pakai haritu mencacatkan betul!not to say my face jadi bersegi2 ada lak terlekat telinga star trek..hahaha...takpelah..pengalaman..better learn than never...

pengajaran: 
-> jangan datang LAMBAT lagi..
-> check for real DI MANA tempatnya..
->sila buat study pasal posture tubuh dan muka yg menarik yer..(act. quite frustrated with myself!)

nota kaki: entry ini adalah bertujuan utk catatan kehidupan seharian saya dan adalah utk saya belajar melalui pengalaman sendiri, bkn utk mengata atau menunjuk..=)

Monday, January 17, 2011

aku join contest Nuffnang!!!!!!!!!!!!!!!!

wah..wah..wah..
macam xpercaya je..hehehe..
Hari ini, 17 Januari 2011 aku join contest Nuffnang untuk Nuffnang Premiere Screening - Burlesque!

Aku menang ke?yang aku terlebih over excited ni?
takdelah..baru join takkan dh tau menang kalah kot?

yang buat aku terujanya sebab ini adalah PERTAMA kali aku join contest Nuffnang! so that is why i'm over thrilled!
huwahahaha...
in baru join, belum menang g..entah2 kalau menang mau aku kecoh 1 kampung kot..

Well...
wish me luck! Frankly speaking, i would say that it is not the most creative slogan to post but let just hope that everyone else are less creative than I am.. =)

Monday, January 10, 2011

Kami tidak bersetuju Ana Raffali jadi juara AJL25


ada aku kisah??
hikhikhik..xleh blahlah fanatik2 fan ni..smpi sggp buat fan page lagik..adeh mak!
aku pn taktau wujudnya bnda alah ni sehinggalah aku terbaca kt blog brader benashaari

jadi aku pn sesaje jelah search kt FB..mmg wujud r!xcaya?picit sini..setakat aku view ni fan dia dh cecah 2,071 orang..cepat betul benda tersebar..

antara info yang tercatat..


Sangat tidak bersetuju atas kemenangan Ana Raffali pada AJL 25...


Kami tidak marahkan Ana Raffali, tetapi tidak bersetuju atas keputusan Juri AJL 25

PAGE INI BERTUJUAN MELAHIRKN RASA TIDAK PUAS HATI KE ATAS JURI AJL 25...

KAMI BKN ANTI ANA RAFFALI


hehehe..aku tak like pun yer..sbb aku tak heran pn sape yang menang..AJL mlm tadi pn aku tak layan sampai habis..penat seharian berjalan..

tapi aku nak gak share something private tentang Ana Raffali ni...takdelah private bebenor tp kisah pengajarannya adat resam dunia..bila kita berada di atas, sume nak mengaku kawan,sedara, makcik,pakcik, tok,nenek..
tp bila kita di bawah pandang sebelah mata pun tak hingin!hehehe..

aku pun nak tumpang 2 kaki r..nak habaq mai!
Ana Raffali ni dulu ex-schoolmate aku!
pastu ex-classmate aku lak tu.dulu dia duduk front row kat dlm kelas..hikhikhik..
Fuyooo!!!
bangga?xde pekdahnyer!hehehe..
whateverpun, i have to say lah good for her..Ana..
actually,sebelum dia jadi penyanyi aku pernah terperasan dia jadi pengacara untuk rancangan apa ntah aku xingat kat RTM.

tp yg buat aku kelakarnya..dulu masa sekolah, Ana ni org kategorikan dia sbg seorg yang  pelik..dia suka buat hal dia sendiri..pastu adalah ramai gak tak endahkan dia,yg nyampah pn ada gak..seingat aku yg giler2 sayang kt Ana ni cuma 2 orang je..hehehe..Cikgu BM sbb Ana ni suka berpuitis dan berpidato (so xheranlah kalau lagu dia penuh puitis) and cikgu sejarah sbb Ana cantik..jahat aku bg persepsi cmtu kt pak syuk (eleh,bebudak MRSM pendang mesti dh arif sgt ngan pak syuk)
pastu yg aku rasa suka dia gak adalah sepasang kembar seiras  ex-roomate dia..yang lain2 tu tak pandang pun dia..budak laki adalah sorg dua kot yg suka dia..yg lain tu mcm yg aku kata,ckp dia ni peliklah..

tapi!!sekarang??sume nak ngaku dia ex-schoolmate,ex-classmate..(termasuk aku ke?hehehe) sume nak kata yg Ana ni hebat...sume nak kata kitorg sokong Ana..

aku hanya mampu gelak je bila baca status kengkawan aku dulu..sori yer kwn2..
jgn marah!bkn niat di hati ku..
aku hanya gelak bila aku teringat kisah lama kat sekolah dulu..
itukan semua MEMORI..sejarah yg takleh di ubah..

Apa2 hal pn...teruskanlah usaha korang menyokong dia..
and bg fanatik yg tidak bersetuju atas kemenangan Ana..terima ajelah seadanya..takleh nk tarik balik pn..
apa korang ingt pertandingan ratu cantik ke yg anytime leh tarik takhta tu?

nota kaki:sori jikalau ada yg tersinggung..mohon ampun =)

apa2pun..good luck to you Ana Raffali di masa hadapan..

ingt nk up gmbr sekolah dulu..tp nk kene korek dululah..nanti2lah kalau ada kerajinan.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails