gy

let's get connected

Friday, January 21, 2011

1st outing photoshoot..

 erm..kali ni nak cerita pasal 1st pengalaman di shoot oleh photographer..
so apa kes?
hurm...susah tu mau cakap..hehehe..so far i would say oklah kot...

Banyak kesalahan yang aku lakukan sbnrnya..
Pertama -> datang lambat..actually tak lambat sgt tp sbb tersalah tempat pastu melilau - lilau lagik mencarik dgn cik Nina..so smpi tmpt tu kul 11 lebih dgn muka yang bersih suci lagi belum di conteng oleh MUA.

tunggu turn untuk di conteng lak dah makan masa berjam2..sbb cik Nina mekap dulu..aku hanya mampu menatap je lah..hehehe..last2 g kat MUA kak Julie..so end up aku antara yang terakhir siap..Padahal orang lain dh bershoot2 dh..so end up tak bnyk pn pic aku kt Dataran Bunga Raya Shah Alam tu...sbbnya fotografer sume dh penat..a bit frustrated jugaklah tp takleh gak nak salahkan sape2..salah diri sendiri je..

Make up by Julie Kamarudin
Some of the photos in dataran Bunga Raya,Shah Alam..entahlah,,i'm not quite sure namanyer...sbbnye kitorg ikut GPS Dataran Shah Alam dia bwk kitorg betul kat Dataran Jam yg kt PKNS tu..and terang2 ada tulis Dataran Shah Alam..tp tmpt sbnr adalah di Dataran Bunga Raya (as stated at the site board) I guess mngkn org2 Shah Alam je yg tau better =)

Some of the girls..

So much in love with the trees..
not sure wether edited or as it is.



1st shot! directed by Dhani, fashion photograper..comment? I think my cheek terlalu merah mcm comot!
hahaha..takde kaitan ngan gaya pose! =P





hurm..again in love with the trees but not my look!

well..apa yg perlu dikata?sbnrnya sgt malu dgn diri sndri!


tapi nasib baiklah cover up balik dengan spontaneous photoshoot kat Plaza Alam Sentral. At 1st niat pergi mengisi perut yg dh lama berkeroncong.bila masing2 perut dah penuh..timbul idea jom wat street shoot..



Wallah!biaq betui??
ramai ni..malulah...
tp selamba jelah..



so di tengah khalayak ramai pn kami di touch up oleh MUA efie fiza ramli..dah menjadi tontonan ramai dah..

bukti tak ckp tipu..Kak Efie tgh touch up Nina


lepas tu berposing lak kt tgh2 PAS tu..masa ni aku takleh blah seh..
mula2 tu rasa mcm malu2,segan2..
lama2 tu..ah!belasah je..
mesti pengunjung2 PAS tu ingt kitorg professional model..kihkihkih...


So here are some of the edited version from photographers..tgklah insyaallah..ada kelapangan aku add some more..notice tak byk gmbr kat dataran shah alam tu? huhuhu..

malu nk ngaku..tp nmpk tak telinga star trek ku itu?hahaha


muka bongkak giler!



depan pintu masuk PAS


Adegan peluk tiang signboard





so kesimpulannya..I enjoyed the day cuma 1 je aku kurang puas hati sket..
tudung yg aku pakai haritu mencacatkan betul!not to say my face jadi bersegi2 ada lak terlekat telinga star trek..hahaha...takpelah..pengalaman..better learn than never...

pengajaran: 
-> jangan datang LAMBAT lagi..
-> check for real DI MANA tempatnya..
->sila buat study pasal posture tubuh dan muka yg menarik yer..(act. quite frustrated with myself!)

nota kaki: entry ini adalah bertujuan utk catatan kehidupan seharian saya dan adalah utk saya belajar melalui pengalaman sendiri, bkn utk mengata atau menunjuk..=)

3 comments:

aLya said...

xpyh rase malu k.. 1st photoshoot mmg cmtu.. hehehhe.. kipidap! ^^

fiefamohdali said...

thanks alya!hehe..

nurnuha said...

fiefa!aku suke.teringin nak model camtuh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails