gy

let's get connected

Monday, January 10, 2011

Kami tidak bersetuju Ana Raffali jadi juara AJL25


ada aku kisah??
hikhikhik..xleh blahlah fanatik2 fan ni..smpi sggp buat fan page lagik..adeh mak!
aku pn taktau wujudnya bnda alah ni sehinggalah aku terbaca kt blog brader benashaari

jadi aku pn sesaje jelah search kt FB..mmg wujud r!xcaya?picit sini..setakat aku view ni fan dia dh cecah 2,071 orang..cepat betul benda tersebar..

antara info yang tercatat..


Sangat tidak bersetuju atas kemenangan Ana Raffali pada AJL 25...


Kami tidak marahkan Ana Raffali, tetapi tidak bersetuju atas keputusan Juri AJL 25

PAGE INI BERTUJUAN MELAHIRKN RASA TIDAK PUAS HATI KE ATAS JURI AJL 25...

KAMI BKN ANTI ANA RAFFALI


hehehe..aku tak like pun yer..sbb aku tak heran pn sape yang menang..AJL mlm tadi pn aku tak layan sampai habis..penat seharian berjalan..

tapi aku nak gak share something private tentang Ana Raffali ni...takdelah private bebenor tp kisah pengajarannya adat resam dunia..bila kita berada di atas, sume nak mengaku kawan,sedara, makcik,pakcik, tok,nenek..
tp bila kita di bawah pandang sebelah mata pun tak hingin!hehehe..

aku pun nak tumpang 2 kaki r..nak habaq mai!
Ana Raffali ni dulu ex-schoolmate aku!
pastu ex-classmate aku lak tu.dulu dia duduk front row kat dlm kelas..hikhikhik..
Fuyooo!!!
bangga?xde pekdahnyer!hehehe..
whateverpun, i have to say lah good for her..Ana..
actually,sebelum dia jadi penyanyi aku pernah terperasan dia jadi pengacara untuk rancangan apa ntah aku xingat kat RTM.

tp yg buat aku kelakarnya..dulu masa sekolah, Ana ni org kategorikan dia sbg seorg yang  pelik..dia suka buat hal dia sendiri..pastu adalah ramai gak tak endahkan dia,yg nyampah pn ada gak..seingat aku yg giler2 sayang kt Ana ni cuma 2 orang je..hehehe..Cikgu BM sbb Ana ni suka berpuitis dan berpidato (so xheranlah kalau lagu dia penuh puitis) and cikgu sejarah sbb Ana cantik..jahat aku bg persepsi cmtu kt pak syuk (eleh,bebudak MRSM pendang mesti dh arif sgt ngan pak syuk)
pastu yg aku rasa suka dia gak adalah sepasang kembar seiras  ex-roomate dia..yang lain2 tu tak pandang pun dia..budak laki adalah sorg dua kot yg suka dia..yg lain tu mcm yg aku kata,ckp dia ni peliklah..

tapi!!sekarang??sume nak ngaku dia ex-schoolmate,ex-classmate..(termasuk aku ke?hehehe) sume nak kata yg Ana ni hebat...sume nak kata kitorg sokong Ana..

aku hanya mampu gelak je bila baca status kengkawan aku dulu..sori yer kwn2..
jgn marah!bkn niat di hati ku..
aku hanya gelak bila aku teringat kisah lama kat sekolah dulu..
itukan semua MEMORI..sejarah yg takleh di ubah..

Apa2 hal pn...teruskanlah usaha korang menyokong dia..
and bg fanatik yg tidak bersetuju atas kemenangan Ana..terima ajelah seadanya..takleh nk tarik balik pn..
apa korang ingt pertandingan ratu cantik ke yg anytime leh tarik takhta tu?

nota kaki:sori jikalau ada yg tersinggung..mohon ampun =)

apa2pun..good luck to you Ana Raffali di masa hadapan..

ingt nk up gmbr sekolah dulu..tp nk kene korek dululah..nanti2lah kalau ada kerajinan.. =)

5 comments:

Anonymous said...

manusia ni mmg tak lari dr rase dengki kan? klu rase tak bangge jd ex-school mate ana, takyah la mention pn.. ni siap ckp ana ex-clasmate y dok kat front row lg. tu je pn dah tnjk kn ade sedikit rs bangge mengenali artis berbakat besar ni. Pada ana, sabar jela beb.. biase la mulut org ni bkn nye ade lesen. aku bace dah komen2 org y menyokong dan y menentang kemenangan ana raffali dlm AJL. ape y aku bole assume kat sini ialah org2 y menentang ni mgkn tak de sense of art dlm diri. pada zahirnye, lagu ana biase shj, tp cube dalami lirik lagu tersebut dan hayati pula irama n melodi lagu tu.. tak ke kene je.. mmg indah dan mendalam maksudnye pada org y faham.. msj lagu tu biase je tp penyampaian msj tu melalui lirik nye mmg indah y menjadikan lagu ni kuat. so, cubela fhm dl lagu ni baru la nk kritik pn. lg pn, bkn suke2 juri tu pilih. juri plak terdiri dr barisan pengiat seni y hebat2 seperti habsah hassan n m.nasir.. renung2 kn..:)

fiefamohdali said...

wah2..marah bebenor 'someone' ni..
well..apa2 hal pn aku tetap approve ur comment..thanks sbb sudi mengomen..
tp aku nk ckp jgklah..cubalah kamu baca semula apa yg aku tulis..pahaminyer betul2 k..
aku xkondem pn ana tu..aku tak ckp pn aku xsuka dia menang..aku cuma tersenyum dan gelak mengenangkan kwn2 sekolah aku je..
dah siap aku tulis konklusi lagi..
'manusia bila di atas sume nk mengaku kenal,tp bila kt bwh,pndg sblh mata pn tak sudi'
harap anda paham yer.. =)

Anonymous said...

hmm.. tulisan aku sblm ni bernada tenang.. tak marah pn.. sekadar luahkan pendapat..

pagi ni aku tgk MHI n topic y dibincangkan ialah "rasional". pada aku topic ni mgkn kesinambungan pd issue pertikaian kemenangan ana raffali dlm AJL 25.. for a record aku ni pn ex-classmate ana jgk.. so aku pn kenal jgk ana ni.. berbalik pd topic MHI, rasional seseorang menulis komen dlm fb atau mn2 channel untuk luahkan rs hati ni perlu la ade guide jgk. mksdnye seblm nk post smthg, kite kenela ambik kire semua aspek dl.. aku mmg respect pandangan n pendapat org y berbeza. bg aku kepelbagaian tu penting utk lbh maju, xkire la dlm ape pn. bg aku, cukupla sekadar seseorang tu memberi pendpat tentang hasil karya seseorang tu tanpa disusuli dgn kisah2 peribadi artis tu. tak ke krg manis tu sebagai rakan menceritakan keaiban/kepelikan seseorang tu.. klu track blk sejarah org2 y hebat di dunia, mereka ni kebanyakanye bole dikategorikan sebagai org pelik.. cnth nye arwah yasmin pengarah hebat malaysia tu. cerite y disampaikan kn berbeza dr cerita2 cliche kat malaysia ni.. tu baru hebat namenye.. konklusinye, kite kne la berfikiran rasional dlm melakukan sesuatu bnde tu.. klu nk kritik pn pastikan ade rasional logik disebalik pendapat n luahan ati kite tu.. :)

fiefamohdali said...

malas nk pnjg cerita..
tp penah baca ruangan hiburan dlm suratkhabar tak?

fiefamohdali said...

anyway..i'm sorry if i offended you or anyone else out there..did'nt mean to..
it was just a story of how i thought of the world..sama jugak macam footballers malaysia..dulu orang tak pndg pn,tp bila dh menang sume nk berebut.. =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails