gy

let's get connected

Sunday, February 6, 2011

indahnya bercuti...aku buat kek?mimpi apa?

setuju tak kalau aku kata beruntung kerja kat Malaysia ni?
hehehe..mana tak nya..sume perayaan kaum kite cuti...
raya puasa,haji..cina,india, kristian?
ha..mmg puas ati lah..
tp msti agak kurang puas ati kalau public holiday tu jatuh hari sabtu kan?hehe..sbb takde cuti ganti..
mcm tahun lepas..
seksa je rasa keje lama sgt..
tp don't worry..
tahun ni awal2 lagik aku dh check cuti byk jatuh pada hari2 yg menarik..
contohnya CNY yg baru je lepas..hehehe..

nak story pasal apa yg berlaku during this CNY holiday..
actually takde apa sgt pn..
takdelah sesuatu yg membanggakan negara pun tapi ianya satu pencapaian peribadi aku and since blog ni mmg khas utk aku mencatit every tits and bits of kehidupan aku..so..here goes!

CNY baru2 ni,aku spend time with sang kekasih dan keluarganya...
so?
apa yg hebatnya?
xde apa pun...
cuma nk sharing is caring..

aku dan sang kekasih buat kek together2..
terus terang aku kata aku memang tak pandai masak..
incik kekasih lak bolehlah dikatakan agak pandai..
agak pandai mereka resepi hentam sajalah labu..
and selalu end up mesti sedap giler!

mmg impian aku nk memasak together2 ngan incik kekasih..
before this pun kitorg penah gak masak benda simple2 tp resepi ntah pape..hehehe..

since kitorg bintang yg sama..
Aquarius..
birthday dia baru je lepas 
and birthday aku coming soon dlm beberapa hari je lagi..
dan since kami sgt2 jarang dan susah utk berjumpa..
kitorg pakat nk buat kek sendiri!

aku yg tak pandai masak ni nk buat kek?hahaha..
g kedai beli barang pun tak tau barang apa nk beli..
tp takdelah smpi buta tuli lgsng tak tau apa kan..
tau gaklah basic ingredients dlm kek..

balik rumah,search resepi kt intenet..
amik sket resepi sana..amik resepi sini..
kesimpulannya -> resepi kami sendiri..
hehehe..

together2 mencipta resepi hentam sajalah labu..hahaha

Aksi mengacau adunan..kan dh kata..dia ada skill tersendiri =P

ayah long (tua betul rasanya) dan anak buahnya..

bersama peminat -peminat..hehehe

ready to bake..

selesai dibakar..

decoration..actually dh tersilap ni...beli coklat..ingtkan coklat itam,bukak2 coklat putih lak..belasah jelah..

kek cinta lah konon2nya..hahaha..hampeh!dahlah terbeli coklat putih..pastu tak cukup lak tu..jd hasilnya tak kemas...
final look!huduh jenis!kihkihkih..
kesimpulannya..'kek cinta' kami tu sedikit keras and tak cantik rupa..
agak kecewa tapi not bad as a first timer..
terus berazam nak buat kek lagik!

dan besoknya..bila smpi je kuala lumpur..aku ckp ngan mak aku..
mak..nak buat kek itam..
korg rasa apa reaksi mak aku?
hahaha...mestilah mak aku agak excited sbb tak penah2 anak dia yg sorg ni volunteer nk masak..
tp mak tetap cover..control ke excited an dia tu..
erm...nntilah crite psl 2nd attempt wat kek itam resepi mak pulak..

1 comment:

Arra said...

anyway..dah try kek itu..not that bad lah..nanti dtg umah buat lagi..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails