gy

let's get connected

Wednesday, February 9, 2011

26

tik tok..
tik tok..

jam dah menunjukkan pukul 12.42 pagi..tp aku masih belum tido..
excited terlebih!
baru balik dari kelas..
terus bukak lappy!

harus!
wajib!
wajib utk aku catitkan mlm ni jugak!
hehehe...

okay!officially umur aku sudah genap 26 tahun...

apa?



huwargh!!tuanya...
hurm..tp motif aku excited terlebih ni bknlah sbb excited angka umur aku dah bertambah..
wlpn org kata age is just a number kn??

aku nk story psl beberapa prkara yg berlaku harini..
mgkn jugak ada kaitan dgn rezeki angka 26 untuk aku..

memula..pepagi teramatlah tertekan...kalau tgk previous post pun aku ada buat en3 ckp aku bosan giler..
tp after lunch...

kejadian pertama
sggh tak disangka2..bini bos a.k.a. musuh ketat aku kt ofis tu..bwk kek celebrate besday aku..

Huwargh!
terharunya!
sbb mmg btul aku tak expect and 1 more thing..belum pernah di celebrate sebegitu rupa...huhuhu...

ni je gmbr yg aku sempat snap..hahaha...lepas sume dh Alhamdulillah..kihkihkih...masa memula segan nak snap sbb bos n bininyer ada..hehehe


tp yg plg syok ofismate aku yg sorg ni..hehehe..dia lak yg tersenyum lebar..

motif??
hehehe...katanya bini bos nk amik ati aku..
nk perbaiki relationship kitorg..kihkihkih..
owh!bos n bininya mmg pandai main psikologi yer..



ok!itu kejadian pertama..

yg kedua...
truuut...truut...truut..
aku dpt 1 pggln no. tak dikenali..
rupa2nyer ada customer nak tempah kad kahwin..
wah!terkejut aku!

oh!bg yg tidak tahu..aku mmg ada wat bisnes kad kahwin dan yg seangkatan dgn percetakan..
ni link blognyer yer..

so..kalau ko ada bisnes,org call yg ko terkejut apa kes?
oh!sbbnyer..aku dh agak lama berehat dari buat kad kahwin ni..
sbb agak sibuk dgn rutin harian aku..

huhuhu..ckp pasal kad kahwin ni teringat lak mat bangla yg jatuh hati kat aku...huhu..agaknyer itu salah satu sbb kot aku rehat sbntr dari amik tempahan..hehehe..
takdelah..aku akan buat kalau ada tempahan..
tapi kalau takde,aku tak cari..lebih kurang camtulah..
at least biar aku habis belajar dulu...
ni terkejar sana,terkejar sini..susah lak nanti..
so since dh ada offer,aku terima je job tu..
so aku aggap itu sbg rezeki aku..(permulaan umur 26 yg baik =P )

perkara ketiga..
abis keje,nak berkejar ke Uitm..harini ada 2 discussion dgn grup yg berlainan..
nk di jadikan cerita..aku tak jumpa kunci kete aku!
adalah dlm 15 minit dok melilau cari kunci kereta..
aku siap ingt bebudak ni nk kenekan aku..sorok kunci kete aku..
punggah sana..punggah sini..tak jumpa!
berkali2 aku muntahkan isi beg doremon aku tu..takde gak!
last2 aku duduk bertafakur...
akhirnya aku jumpa gak!
muahahaha...
tau kat mana?
ceit!itu kunci nyorok dlm itu zip kecik kat belakang jugaa...
huhu..tak penah2 aku letak kunci kt situ..

so.speed ke uitm..jmpa 1st group...discuss2..pastu aku dpt tau confirm nk g vietnam ujung bulan 3 awal bln 4...huwargh!dah sedih pulak dah!
nape?sbb 2hb April aku ada job!1st job modelling aku yg berbayar k!
wah!kenapakah?kenapa harus jatuh pada tarikh yg sama?dahlah aku dh confirm seat utk job tu..
pening dah ni..camne nk buat ni?

fuh kanan..fuh kiri...moga2 salah satu event tu akan bertukar tarikhlah hendaknyer...
aku hrp sgt dpt attend job tu...tp di waktu sama aku wajib g vietnam!rugi lak kalau aku cipta alasan takmo g wlpn expense sendiri kan..tp bila lagi?

wah!dilema!dilema!dilema!
itu adalah perkara keempat..

and kejadian yg terakhir..
2nd discussion ngan 2nd grup..which is with my juniors yg before this aku ckp diorg ni bebudak pandai,yg skema yg slenga...
tp turn out in our discussion,they all very friendly and funny!
so..selama ni aku je yg bg bad assumption kat diorg..
betullah org kata..tak kenal maka tak cinta..

oh!ckp psl cinta..tadi masa discussion kt Mcd,aku terperasan seseorang persis ex-kekasihku..owh!patut ke aku tulis kat sini?hehehe...
ok..lelaki itu cuma persis..tapi bukan org yg sebenar!peace! =)


nota kaki:perasan kah kesemua kejadian di atas adalah pre-birthday..
huhu..mungkinkah ada on birthday and post-birthday?
walauapapun,hopefully semoga semuanya mengarah kepada kebaikan dan ke arah diri aku yg lebih baik!


nite all!have to sleep..nnti sok lmbt lak masuk ofis..(baru lps kene psiko)

2 comments:

nurnuha said...

fiefa..eppy belated burfday! sory for the late wish..i wish u all the best however..pasal job modellling tu..tanye sikit..cane kau leh dpt..ee..teringin.

fiefamohdali said...

nuha bebeh!nnti aku PM ko kt fb k..
hehehe..Nway,ada 1 job lagi n dis time lg masyuk!!!tp syg tuk free hair..ko nak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails