gy

let's get connected

Friday, July 15, 2011

tiket free lagi -> Larry Crowne

Free?
ada orang tak suka barang free ke?
kalau tak suka meh bagi kat I meh..
sekarang ni I memang giler barang-barang free ni..
orang kata buat mengisi masa lapang dan masa kebosanan..

So,latest free item yang aku dapat..
4 pas bermusim tayangan Larry Crowne..
hadiah daripada siapa?
Nuffnang ke?
Oh no!dah lama dah tak join contest Nuffnang..
yang ni from my fav. radio station..
apa lagi kalau bukan HOTFM

alah..yang dia keluar isyarat..
SMS sekarang taip HS (jarak) LARRY dan sms kepada 33399
1st time join!
sebab?
bosan tempuh jam otw balik rumah..
lalalala...

so,best ke citer dia?
Oklah..quite slow and tenang..but yet funny and memberangsangkan..
Cerita pasal Larry (Tom Hanks) kene pecat keje sbb tak belajar tinggi padahal dia keje pasaraya je pun..
adeh!
masuk kolej at his middle age tapi bergaul dengan budak-budak muda..
~ ~weee.. scene - scene itu yang best..
and of course jatuh cinta dengan lecturernya Mercedes (Julia Roberts)

Comelkonvoi skuter!

Scene ni kelakar..(yang hujung,yang mula2 tak brape)

What I like about the movie?
his determination to fulfill his study..
sangat berazam mengalahkan budak2 muda..
dan of course mengalahkan aku sendiri..

pengajaran lain from this movie?
dia tunjuk betapa dengan belajar tinggi,orang dapat lebih merancang kehidupan dgn lebih baik..
scene -> Larry jual rumah dia yg before this dia dok caya je kat orang Bank yg kaki putar belit nak dapatkan komisen..

overall, I would say this movie is OK...tak berapa nak best sgtlah..tp at least I was laughing like hell!
bagi aku 1jam setengah dah cukup kot..kalau lebih-lebih nanti jadi bosan..so it was just nice!

As for you guys, go see it for yourself!

Special thanks to HOTFM for the free passes..

2 comments:

aTy _faRed~ said...

waaahhh..macam besh jer.. saye suker cerite2 relaks macam nih...tapi asben tak suker.. tu yang susah nak gi tengok kat wayang tu.. ;(

fiefa mohd ali said...

hehe..takpe,beli dvd je tgk kt umah..lg enjoy dgn hubby..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails