gy

let's get connected

Thursday, July 21, 2011

drama ANNISSA,TV3


Ada orang tak layan drama ni?
huhuhu..
aku layan!
dan sangat minat dengan drama ni.

Don't get me wrong tapi aku rasa cerita ni lagi best kot dari drama Nora Elena tu.

Review sikit pasal cerita ni..

Kisah 4 sekawan yang set up 1 company tekstil.
4 individu dengan perwatakan dan personaliti yang berbeza.
ANNISSA singkatan untuk

ANN - Anna
I- Balkis
S- Shila
SA-Sara


Paling kesian sekali dengan watak utama Anna.
2 orang kawan baik dia tikam dari belakang.
minta simpanglah dapat kawan camtu.
Shila dah sah-sah jahat,hati busuk sume ada..

bagi yang tak tengok,dah leh tau kot siapa bawak watak siapa..
cuba teka sapa bawak watak Shila? =P

Balkis kawan paling rapat dengan Anna pun sama.
Kahwin dengan laki dia sorok-sorok.
Padahal dia lah tempat mengadu suka duka Anna.
Seriusly,kalau aku jadi Anna memang horror,seh..
Kot yer pun nak kahwin,nak anak sendiri takyahlah kahwin dengan kawan baik isteri sendiri kan?


Tapi, nama pun drama TV.
Kalau tak buat camtu, tak jadi ceritalah kan?kan?

Apapun,malam ni episod terakhir..
kuang... kuang.. kuang..

apa?
nak tengok episod yang lepas - lepas?
apa susah?
Tonton.com.my kan ada?
hehehe..aku selalu tgk waktu kat ofis..
tetttt!!!
kantoi!

By the way, 1 lagi aku suka tengok dalam cerita ni..
mestilah style - style dressing diorang..
nama pun cerita pasal 4 jelitawan tekstil mestilah sangat gojes,okay!

tapi aku suka masa starting cerita tu..
tengok dress-dress yang diorang pakai..
marvelous + delicious!
yummy!

designer?
uhuk2..Calvin Thoo,okay!
designer yang konon-konon aku berangan untuk wedding aku yang entah zaman bila ntah.. T_T
by the way,butik dia ada kat Bukit Bintang.
pergilah terjah,memang superb k!

cantik tak?cantik tak dress diorg?ni baru antaranya tau!ada banyak lagi!semua boleh buat aku pengsan kalau dapat pakai!uwek!berangan!


oh!satu lagi aku suka!
lagu tema dia..
beribu sesalan
tersangat sedap!!
setiap kali dengar kat radio mesti teringat cerita ni..
pastu rasa macam syahdu pun ada gak..
uhuk2..
camnelah kaum wanita Malaysia ni tak berada di tangga ke 16 dunia antara golongan yang tertekan?
tengok drama pun leh terlebih -lebih feeling..

haish!

Okay, jangan lupa malam ni pukul 10.30 episod terakhir!

nota kaki: cakap pasal dress yang superlicious GOJES ni..ada satu lagi cerita yang memang kalau aku tengok cerita tu, aku dok cari perempuan ni je..
hehehe..cerita apa?
Merlin!
siapa perempuan itu?
Lady Morgana yang sangatlah cantik!

2 comments:

Ailaz said...

bez kn citer nih,like2..

fiefa mohd ali said...

betul2..best..hee..dah abis dh pn smlm..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails